SaS pripravuje hromadnú žalobu pre zmeny v druhom pilieri

03.08.2012 Bratislava

Bratislava 3. augusta (TASR) - Klub opozičnej strany SaS pripravuje hromadnú žalobu pre zmeny v druhom dôchodkovom pilieri. "Pripravujeme podanie na Ústavný súd," konštatoval v rozprave k skrátenému konaniu zákona o sociálnom poistení Jozef Kollár (SaS) a vyzval tak ľudí s rovnakým negatívnym názorom, aby sa k tejto žalobe pripojili.

Kollár pripomenul aj nedávne vyhlásenie Medzinárodného menového fondu, ktoré v prípade zmien v dôchodkových pilieroch ich odporúča robiť naraz. "Vy však robíte zmeny v druhom pilieri teraz a zmeny v prvom pilieri navrhujete od roku 2017, niektoré až od roku 2018," dodal. Zároveň upozornil, že zníženie príspevkov z 9 % na 4 % do druhého piliera nie je trvalým ozdravením verejných financií.

Pripravované zmeny tak považuje za brutálny zásah do ekonomiky, ktoré sú však legitímnou voľbou strany Smer-SD. "Keďže ide o zmeny, ktoré predurčia udržateľnosť dôchodkového systému ako celku, bolo by vhodné, aby tu vo vlastnom záujme sedeli pán premiér Robert Fico a minister financií Peter Kažimír," uviedol.
 

Vyberte región